OKUL

AİLE BİRLİĞİ

Okul, aile ve öğrenci; eğitim sistemlerinin yapı taşları, temel dinamikleridir. Öğrencilerin başarılı ve mutlu bireyler olmaları, bu yapı taşlarının sağlıklı iletişimi ve iş birliği ile mümkündür.

ENKA Okullarında veliler ve okul yönetimi arasında köprü görevi üstlenen Okul Aile Birliği, çalışmalarını MEB Okul Aile Birliği Yönetmeliği ve okulumuzun felsefesine uygun şekilde sürdürür. OAB Yönetim Kurulu, eğitim yılı başında seçimle belirlenen asil ve yedek üyelerden oluşur.

Okul Aile Birliği; öğrencileri, Türk Millî Eğitiminin Genel Amaçları ve Temel İlkeleri ile Atatürk İnkılâp ve İlkeleri doğrultusunda yetiştirmek üzere okul yönetimi, öğretmenler, veliler ve ailelerle işbirliği yapar. Okul ile aile arasında bütünleşmeyi destekler. Veliler ve öğretmenleri yakınlaştıran “Yeni Döneme Merhaba”, “Yaza Merhaba” yemekleri, Öğretmenler Günü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinlikleri, yılbaşı kutlamaları düzenler. Okulumuzun çevresini güzelleştirmek için uzun soluklu çalışmalar yürütür. Bu çalışmalardan biri 20 Mayıs 2019 tarihinde açılışı yapılan Şarık Tara Hatıra Korusu’dur. Gelecek nesillere temiz ve sağlıklı nefesler miras bırakmayı amaçlayan Okul Aile Birliğimiz aynı zamanda okulumuzun kurucusu, Sevgili Şarık Tara’nın adını ölümsüzleştirmiştir.

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Adapazarı ENKA Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı 10.10.2019 Perşembe günü yapılan seçimle Sayın Nurhan Öztopaloğlu olmuştur.  Okul Aile Birliği, 2020-2021 eğitim öğretim yılında da aynı üyelerle görevini sürdürmektedir. Okul Aile Birliği’nin üyeleri ve üyelerin e-posta adresleri aşağıdaki gibidir:

Okul Aile Birliği, destek ve önerilerinizi beklemektedir. Görüş ve önerilerinizi elifzeynepozcan@hotmail.com  mail adresine gönderebilirsiniz.

No Veli Adı Soyadı E-Posta
1 NURHAN ÖZTOPALOĞLU noztopalogluu@gmail.com