ENKA OKULLARI KOCAELI

KAYIT BİLGİLENDİRİLMESİ

2024 ÖN KAYIT BİLGİLENDİRME

Değerli Öğrenci Adaylarımız, Aday Velilerimiz Merhabalar,

Kayıt takvimimizin tarihleri için M.E.B. tarafından ilan edilecek LGS sonuçlarının açıklanma tarihini ve M.E.B. kayıt tarihlerini beklemekteyiz.

Okul bünyemizde iki ayrı okul türü bulunmaktadır: Fen ve Teknoloji Lisesi; Anadolu Teknik Lisesi. Her iki okul türümüze kayıt olan tüm öğrenciler %100 tam eğitim bursu ile kayıt edilmektedir. Hiçbir öğrenciden eğitim öğretim ücreti alınmamaktadır. Öğrencilerden sadece servis ve yemek katkı ücreti alınmaktadır.

Kocaeli Özel ENKA Teknik Okullarımıza öğrenci ÖN KAYITLARINDA M.E.B. tarafından yapılan LGS sınav puanları esas alınmaktadır. M.E.B. tarafından öğrencilerin LGS puanları ve yüzdelik dilimleri açıklandıktan sonra, okulumuzun internet sitesinde “ÖN KAYIT BAŞVURU FORMU” açılacaktır. Aday öğrencilerimiz, açılan bu forma sınavda elde ettikleri puan ve Türkiye geneli girdikleri yüzdelik dilim bilgileri ile ön kayıtlarını internet sitemiz üzerinden yapacaklardır. Ön kayıt başvuru yüzdelik dilim sınırı, form açıldığında ilan edilecektir.

Ön kayıtlarda, aday öğrencilerimiz isterlerse her iki okul türümüz için, isterlerse sadece Fen ve Teknoloji Lisemiz ya da sadece Anadolu Teknik Lisemiz için ön kayıt müracaatında bulunabilirler.

Okulumuzun internet sitesi dışında, hiçbir kurum veya adreste ön kayıt alınmamaktadır.

Ön kayıtlarımızın, okul internet sitemizden alımının tamamlanmasının ardından her iki okulumuza da müracaatta bulunan öğrenciler, yüzdelik dilim ve puan üstünlüğüne göre sıralanacaktır. Sıralama sonucunda, sıralamaya giren öğrenciler okulumuzun kendi yapacağı DEĞERLENDİRME SINAVINA alınacaktır.

Değerlendirme sınavında, ortaokul 5, 6, 7 ve 8. sınıf müfredatının tamamından; Türkçe dersinden 5 soru, Matematik dersinden 13 soru ve Fen Bilimleri dersinin Fizik alanından 7 soru yer alacaktır. Sınavdaki bazı sorular, öğrencilerin analitik düşünme becerilerini ölçmek amacıyla bilim olimpiyatları tarzında olacaktır.

Değerlendirme sınavının sonucunda, öğrencilerin LGS sınavından aldığı puan ile değerlendirme sınavımızdan aldığı puan birleştirilerek toplam puan üstünlüğüne göre kayıt listeleri oluşturulacaktır.

Değerlendirme sınavına ek olarak, ortaokulda TÜBİTAK bilim olimpiyatlarında herhangi bir branştan 1. Aşamayı geçen öğrencilere 10 puan, madalya alan öğrencilere 15 puan, milli takıma seçilen öğrencilere 20 puan verilecektir.

Her iki okul türümüz için, kayıt listeleri oluşturulduğunda listeler okulumuzun internet sitesinden ilan edilerek belirlenen tarih aralığında, önce asıl listede yer alan öğrencilerin kayıtları ardından boş kalan kontenjan olursa yedek liste kayıtları yapılacaktır.