MEB Dilimizin Zenginlikleri Projesi

Bakanlığımız, Eğitimin Tüm Kademelerinde “Dilimizin Zenginlikleri Projesi”ni başlatmıştır.

Millî Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin, sosyal ve kültürel etkinlikler yoluyla öğrencilerin dilin zenginliklerini tanımasını ve kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşmalarını sağlamak amacıyla okul öncesinden liseye tüm sınıf kademelerinde uygulanmak üzere “Dilimizin Zenginlikleri Projesi”nin başlatıldığını açıkladı.

Projenin tanıtım filmini aşağıda yer alan linkten izleyebilirsiniz:

“Dilimizin Zenginlikleri” projesi kapsamında okulumuzda klasik eserler panosu hazırlanmıştır.

Sözlük Tasarım Yarışması

10. sınıf öğrencimiz Elif Ilgın KORKUT’un “9. Sınıf Edebiyat Terimleri Sözlüğü” okulumuzda birinci seçilerek ilçede yarışmaya hak kazanmıştır.

Afiş Yarışması

Safahat Sözlüğü”nden seçilecek kelimelerle hazırlanacak afiş yarışmasında okulumuzdan Necla Naz Bahar’ın afişi 1. seçilerek ilçede yarışmaya hak kazanmıştır.

“DİVANI LÜGATİ TÜRK OKUMALARI” ETKİNLİKLERİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK

-Öğrencilerimiz, Divan-ı Lügati Türk’ten seçilen kelimelerle hazırladıkları tabu kartlarıyla ” Anlamını Bul” etkinliğini gerçekleştirdiler.

– Hatırlatmaca” etkinliği kapsamında Divan-ı Lügati Türk’ten seçtikleri kelimelerle kendi bulmacalarını hazırlayan öğrencilerimiz, sınıfta bulmacalarını arkadaşlarıyla paylaşarak hem eğlendiler hem de yeni kelimeler öğrendiler.

-Divanı Lügati Türk’ten seçilen anahtar kelimelerle öğrencilerimiz hikâye yazma çalışması yapmıştır. Yazılan hikâyeler sınıfta paylaşılmıştır.