Bir Patent Fikrim Var
Okulumuz öğrencileri, “Bir Patent Fikrim Var” Proje Yarışması’nda elde ettikleri başarılarla büyük gurur yaşattı. İnovasyonu ve üretken düşünmeyi teşvik eden yarışmada öğrencilerimiz, özgün fikirleri ve çözüm odaklı projeleriyle dikkat çekti.
Toplam 120 başvurunun yapıldığı yarışmaya okulumuz 9 farklı proje ile katılım sağladı. Öğrencilerimizin hazırladığı projeler; günlük yaşamı kolaylaştıran, teknoloji ile yeniliği bir araya getiren ve toplumsal fayda sağlamayı hedefleyen çalışmalar olarak öne çıktı.
Yapılan değerlendirmeler sonucunda 4 projemiz finalist olarak sergiye davet edildi. Final sergisinde projelerimiz, jüri üyeleri ve ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü. Öğrencilerimiz hem projelerini tanıtma hem de farklı fikirleri inceleme fırsatı bularak önemli deneyimler kazandı.
Kocaeli Valimiz Sayın İlhami AKTAŞ’ın da katılımları ile düzenlenen ödül töreninde, 1 projemiz Jüri Özel Ödülü’ne layık görülürken, 1 projemiz ise ikincilik ödülü kazanarak büyük bir başarıya imza attı.
“Bir Patent Fikrim Var” yarışması sayesinde öğrencilerimiz; problem çözme, yaratıcı düşünme, takım çalışması ve girişimcilik becerilerini geliştirme fırsatı buldu. Aynı zamanda patent süreçleri, teknolojik üretim ve inovasyon kültürü hakkında değerli bilgiler edinerek geleceğin mucitleri olma yolunda önemli bir adım attılar.
Enka’da başarı tesadüf değil, gelenektir. “ENKA’lı Olmak Ayrıcalıktır.”

