null
SOSYAL BİLİMLER

İnsanlar, var oldukları ilk günden beri sosyal canlılar olarak yaşadılar ve sosyal tutumlar geliştirdiler.

Bu yaşamda ihtiyaçlar ortaya çıktıkça çözümler arandı, bir takım normlar gelişti ve bilimsel disiplinler doğdu.

  • Yaşadığı çevreyi tanıma ihtiyacı :Coğrafyayı
  • Yaşadığı yerdeki toplumsal ilişkiler:Sosyolojiyi
  • Toplumlar arasındaki siyasal ilişkiler:Tarihi
  • Toplumların ve bireylerin yaşamını düzenleyen kurallar: Din ve Hukuku ortaya çıkarmıştır.

Sosyal Bilimler Programı, öğrencilere; toplumsal yaşama uyum sağlamada ve sosyal sorunlara çözüm üretmede ihtiyaç duyacakları bilgi, beceri ve değerleri kazandırmayı amaçlayan bir eğitim programıdır.

Bu disiplinde  yer alan Tarih, Coğrafya, Felsefe Grubu ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinde temel yaklaşım, öğrencilerimizin yaratıcılıklarını geliştirmeye yöneliktir. Öğrencilerin çevreyi, dünyayı tanımalarına, tarih, çevre, doğa, kültür bilinçlerini geliştirmelerine yardımcı olmak temel amaçtır.

Öğrencilere salt bilgi aktarmaktan çok bilgiye ulaşacakları etkin ortam hazırlamak, sunumlar, prezantasyonlar, senaryolar hazırlamalarını sağlamak, böylece yeteneklerini keşfetmede onlara rehberlik yapmak öncelikli hedeflerimizdir.

Bu hedefler doğrultusunda:

  • Felsefe derslerinde İlkçağ’dan günümüze dek düşünürlerin fikirleri, felsefi sorunlar ve temel felsefi akımları, kısaca düşünme ve gelişmeyi,
  • Sosyoloji dersinde toplumsal olayları ve yaşadığı topluma ait bilimsel verileri, toplumların değer yargılarının oluşum ve gelişimini,
  • Coğrafya derslerinde,hayatı  boyunca üzerinde ve bir parçası olarak yaşayacağı yeryüzünde  doğal sistemler, beşeri sistemler, mekansal sentez, bölgeler ve ülkelerle, çevre ve toplum ilişkilerini tanıyarak, doğa-insan ilişkilerini analiz edebilecek kazanımlar edinir.
  • Tarih derslerinde ise, Günümüz toplumları, devletleri ve kuruluşlarını etkileyen hareketleri ve bu hareketlerin sonraki olaylar ile ilişkilerini görmemizi sağlar. Eski kadim medeniyetlerden, ulusal devletlerin kurulmasına kadar geçen insanlık tarihinin değişimini ve etkileşimini ortaya çıkarmak, konuların temelini oluşturur.