MAKİNE TEKNOLOJİLERİ
Makine Teknolojisi, dünyada hızla gelişen, pazar payı artan ve rekabetin üst düzeyde olduğu sektörlerden biridir. Bu sektörde, havacılıktan otomotiv endüstrisine, savunma sanayinden imalat sanayine kadarher türlü makinanın tasarım ve üretimi yapılmaktadır. Bu kadar geniş bir alana yayılan makine teknolojileri alanından mezun olan öğrenciler, ülkemizde istihdama çok büyük katkıda bulunmaktadır. CNC dalında eğitim alan öğrencilerimiz; klasik ve bilgisayar kontrollü tezgâhları kullanarak makine parçalarını işleyebilmekte, Autocad, Solidworks ve Siemens NX programlarıyla tasarım ve imalat işlemlerini gerçekleştirebilmektedir.
Makine Teknolojisi Alanında Bilgisayarlı Makine İmalatı Dalında (CNC) eğitim verilmektedir.
Alanımızda Mesleki Gelişim, Bilgisayar Destekli Çizim, Teknik Resim, Temel İmalat İşlemleri, Meslek Resim, İmalat İşlemleri, Bilgisayar Destekli Tasarım ve Üretim (Cad/Cam), Bilgisayar Kontrollü Tezgâhlarla Üretim (Cnc), Hidrolik Pnömatik, Mesleki Yabancı Dil dersleri verilmektedir. Maksimum 12 öğrencinin olduğu atölye ve laboratuvarlarımızda öğrencilerimiz uygulamalarını bireysel olarak yapabilmektedir.


Öğrencilerimiz, sektörde yaygın olarak kullanılan Autocad, Solidworks ve Siemens NX programlarının eğitimlerini alarak tasarım ve imalat işlemlerini gerçekleştirirler. Atölye temrinlerinin yanı sıra 5 eksen cnc tezgâhı, içten yanmalı v tipi motor, endüstriyel otomasyon deney setleri, çeşitli robotik makine parçaları vb. tasarlanıp üretilmektedir.
Öğrencilerimiz uygulamalı derslerden edindikleri bilgi ve tecrübe ile Erasmus projeleri, Tübitak yarışmaları, Uluslararası robot yarışmaları ve proje yarışmaları gibi birçok alanda çalışmalarda bulunarak yeni deneyimler kazanmaktadır.

Öğrencilerimiz her yıl çeşitli işletmeleri ziyaret ederek sektöre ve mesleğe dair yerinde bilgi edinmektedir. Bu gezilerde işletmenin çeşitli departmanlarının işleyişini ve üretim sahasını gözlemleyerek sektör hakkında bilgi edinirler.

Teknolojik gelişmeleri yakından incelemek, sektöre dair gelişmeleri takip etmek ve yeni girişimde bulunmuş işletmeleri tanımak amacıyla robotik, otomasyon ve makine alanlarında düzenlenen fuarlara katılmaktayız.

Öğrencilerimiz yaz stajlarını okulda öğrendikleri teknolojik bilgileri, iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak yurt içi ve yurt dışındaki sektörün önde gelen işletmelerinde yaparak bilgilerini pekiştirirler.

Bilgisayarlı makine imalatı dalından mezun olan öğrencilerimiz, savunma, enerji, otomotiv, makine imalatı, inşaat vb. büyük yelpazeye sahip iş dallarında imalatı bilen mühendisler olarak yerlerini alırlar.