
TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları’nda ENKA Rüzgârı!
1. Aşama Sonuçlarında Rekor Başarı!
Bilim tutkusuyla yol alan gençlerimiz, bu yıl da ENKA’nın adını TÜBİTAK 2202- Bilim Olimpiyatları sahnesine altın harflerle yazdırdı! 17 Mayıs 2025 tarihinde gerçekleştirilen 33. TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları 1. Aşama Sınavı sonuçlarına göre 61 öğrencimiz üstün başarı göstererek ikinci aşamaya geçmeye hak kazandı.
Disiplinli çalışma, bilimsel merak ve yıl boyunca süren yoğun hazırlık süreci, öğrencilerimizi alanda zirveye taşıdı. Branşlara göre başarı dağılımı:
Astrofizik: 11 öğrenci
Bilgisayar: 7 öğrenci
Biyoloji: 9 öğrenci
Coğrafya: 1 öğrenci
Fizik: 12 öğrenci
Kimya: 11 öğrenci
Matematik: 10 öğrenci
ENKA ailesi olarak ikinci aşama sınavlarına ve olimpiyat kamp eğitimlerine hazırlanan tüm öğrencilerimize yürekten başarılar diliyoruz. Bu süreçte öğrencilerimizin gelişimine katkı sunan fedakâr öğretmenlerimize ve her zaman desteklerini hissettiren değerli velilerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.
Çünkü biz biliyoruz:
ENKA’da başarı tesadüf değil, bir gelenektir.
“ENKA’lı Olmak Ayrıcalıktır!”