Yönetim Kurulu

Yönetim Kurulu, ayda iki kez bir araya gelir ve Yönetim Kadrosu ile birlikte okulun felsefesini, politikasını, stratejik planlamasını ve büyümesini gözden geçirir.

Aşağıdaki üç üye okulun yönetim kurulunda görev yapmaktadır:

• Alparslan Tansuğ, ENKA Okulları Yönetim Kurulu Başkanı ve Kurucu Temsilcisi
    • Dr. Esra Tara, Yönetim Kurulu Üyesi & Genel Müdür
    • Onur Kaya, Yönetim Kurulu Üyesi

Herhangi bir ücret almadan görev yapan Yönetim Kurulumuz, okul misyonunun belirlenmesi, uygulanması ve takibi açısından ENKA’ya karşı sorumluluk taşımaktadır.

İdari Yönetim

ENKA Yönetim Kadrosu; Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Lise Müdürleri, Öğrenci Dekanı, İletişim ve İnsan Kaynakları Direktörü tarafından oluşmaktadır. ENKA ailesini güçlendirip geliştirmek için vizyonumuzu teşvik ederek, girişimleri destekleyerek ve zorlukları ele alarak birliği içinde çalışırlar.

Gözde OLCAY KOÇAK – Anaokul Müdürü

Gözde OLCAY KOÇAK, ENKA Anaokulu Müdürüdür. 2008 yılında Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Almanca Öğretmenliği bölümünden mezun olan Koçak, 2008 yılından itibaren Özel Öğretim Kurumları’nda sırasıyla Okul Öncesi İngilizce Öğretmenliği, Okul Öncesi İngilizce Eğitim Koordinatörü, Anaokulları Koordinatörü, Okul Müdürü ve Okul Öncesi Eğitimi Bölümü Akademik Danışman olarak görev almıştır. 2019-2022 yılları arasında TÖZOK Okul Öncesi Komisyonu Genel Sekreteri olarak sorumluluk alan Koçak, 2. Lisans eğitimini Sosyoloji alanında yapmaktadır. 2022 yılından itibaren İstanbul ENKA Anaokulu Müdürü olarak görev yapmaktadır.

Nilay Yıldırım – İlkokul Müdürü

Nilay Yıldırım, ENKA İlkokulu Müdürüdür. Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden 2004 yılında mezun olmuştur. “Eğitim Yönetimi, Teftişi, Planlaması ve Ekonomisi” bölümünde yüksek lisansını tamamlamıştır. 2007-2018 yılları arasında ENKA İlkokulunda sınıf öğretmenliği yapmıştır. 2018 yılında “İlkokul Müdürü” olarak göreve atanmıştır.

Öğretmenlik kariyerinde; farklılaştırılmış eğitim ile eğitim teknolojilerine odaklanmış ve bu alanda birçok sertifikaya sahip olmuştur. Ülkemizde ve yurtdışında çeşitli PYP çalıştaylarına katılmıştır. Bunlara ek olarak, IB, CIS ve NEASC gibi pek çok organizasyonun çeşitli eğitimlerinde ve akreditasyon süreçlerinde yer almıştır. 2021 yılından bu yana TÖZOK İlkokul Komisyonu Genel Sekreteri olarak görev almaktadır.

Kaliforniya Üniversitesi, Berkeley, Lawrence Bilim Alanı tarafından geliştirilen “Matematik ve Fende Büyük Buluşlar” (GEMS) kılavuzlarının çalıştaylarında sunumlar gerçekleştirmiştir. Sertifikalı GEMS eğitmenidir.

Harvard Üniversitesi tarafından düzenlenen “Developing Strategies for Online Teaching and Learning” programını başarıyla tamamlamıştır. 2019 yılında Miami’de Principals’ Training Center tarafından düzenlenen seminerde “Creating an Effective School” eğitimine katılmıştır.

Hüsnü Yılmaz – Ortaokul Müdürü

Hüsnü Yılmaz ENKA Ortaokulu Müdürüdür. Hacettepe Üniversitesi Matematik Öğretmenliği bölümünden 1995 yılında mezun olan Yılmaz, özel öğretim kurumlarında matematik öğretmeni olarak görev almıştır. 2002 yılında Adapazarı ENKA Okullarında çalışma hayatına başlamış, sırasıyla Matematik Öğretmenliği, Ölçme Değerlendirme Başkanlığı, Ortaokul Müdür Yardımcılığı ve son 15 yıl Lise Müdürü olarak görev yapmıştır. 2022 yılından itibaren İstanbul ENKA Okullarında Ortaokul Müdürü olarak görev yapmaktadır.

Dr. Selcen Özkaya Seçil – Lise Müdürü

Dr. Selcen Özkaya Seçil ENKA Lisesi Müdürüdür. Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Matematik Bölümü’nden mezun olan Dr. Özkaya Seçil, daha sonra ODTÜ’de Matematik alanında yüksek lisans ve doktorasını tamamlamıştır. 2013 yılında aramıza katıldığında 14 yıllık eğitim tecrübesine sahip olan Dr. Özkaya Seçil, ENKA’da 5 yıl Ortaokul Müdürü olarak görev yaptıktan sonra 2018 yılında, Lise Müdürlüğüne terfi etmiştir.

Metin Ferhatoğlu- Öğrenci Dekanı

ENKA Okulları Öğrenci Dekanı olan Metin Ferhatoğlu, Yurtiçi ve Yurtdışı Üniversite Danışmanlık Ofisleri, Kariyer Danışmanlığı Ofisi ve Yoğunlaştırılmış Üniversite Hazırlık Programlarını koordine etmektedir. İstanbul Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun olan Ferhatoğlu, Yeditepe Üniversitesi’nde İşletme Yönetimi üzerine yüksek lisans yapmıştır. Doktorasını Bahçeşehir Üniversitesi’nde Eğitim Teknolojileri alanında 2022 yılında tamamlayacaktır. 1998 yılından bu yana eğitim hayatının içinde olan Ferhatoğlu, 2018 yılında ENKA’ya katılmıştır. 2021 yılında UCLA Üniversitesinin Üniversite Danışmanlık Programını başarıyla tamamlamıştır. 2012 yılından itibaren Türkiye Özel Okullar Derneği çatısı altında farklı komisyonlarda okulumuz adına hizmet vermektedir.

Tağmay Yılmaz- Öğrenci Dekanı

ENKA Okulları Öğrenci Dekanı olan Tağmay Yılmaz Boğaziçi Üniversitesi Kimya Öğretmenliği Bölümü 2001 mezunudur. 2012 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nden Ortaöğretim Fen ve Matematik Eğitimi alanında yüksek lisans derecesi almıştır. İstanbul ENKA’ya gelmeden önce 2001 yılından beri görev yaptığı Adapazarı ENKA Lisesi’nde Kimya Öğretmeni, Fen Bilimleri Bölüm Başkanı, Lise Bölüm Başkanları Koordinatörü ve Ortaokul Müdür Yardımcısı olarak görev yapmıştır.

Jennifer Eaton- İletişim ve İnsan Kaynakları Direktörü

Jennifer Eaton, ENKA Okulları İletişim ve İnsan Kaynakları Direktörüdür. Western Michigan Üniversitesi’nden Edebiyat ve İletişim alanında çift anadal lisans derecesine sahiptir. 2017 yılında ENKA’ya katılmadan önce, ODTÜ’de İletişim Öğretmenliği de dahil olmak üzere 20 yıl boyunca Türkiye’de uluslararası müfredat eğitiminde görev almıştır.