Yönetim Kurulu

Yönetim Kurulu, ayda iki kez bir araya gelir ve İcra Kurulu ile birlikte okulun felsefesini, politikasını, stratejik planlamasını ve büyümesini gözden geçirir.

Aşağıdaki üç üye okulun yönetim kurulunda görev yapmaktadır:

• Alparslan Tansuğ, ENKA Okulları Yönetim Kurulu Başkanı ve Kurucu Temsilcisi
    • Dr. Esra Tara,  Yönetim Kurulu Üyesi
    • Onur Kaya, Yönetim Kurulu Üyesi

Herhangi bir ücret almadan görev yapan Yönetim Kurulumuz, okul misyonunun belirlenmesi, uygulanması ve takibi açısından ENKA’ya karşı sorumluluk taşımaktadır.

İdari Yönetim

Anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise müdürleri ile işletme müdüründen oluşan Üst Düzey Liderlik Ekibi, misyon ve felsefemiz doğrultusunda okulumuzu daha ileriye götürmek için işbirliği içinde çalışmaktadır. Düzenli olarak bir araya gelen liderlik ekibimiz, tüm okul topluluğunu, alınan kararların uygulanması konusunda teşvik etmekte; ENKA ailesinin tüm üyelerine her türlü görüş, önerileri ve sorunlarında gerekli desteği sunmaktadır.

Ayten Yılmaz – Anaokul Müdürü

Marmara Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümünden mezun oldu. Staj döneminde Robert Kolej’de ve Kadıköy Zihinsel Engelliler Merkezinde çalıştı.

1996 yılında ENKA Okularında sınıf öğretmeni olarak göreve başlayarak öğretmenlik ve müdür yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2004 yılından beri anaokulu müdürü olarak görev yapmaktadır.

IB, PYP, sorgulamaya dayalı öğrenme, oyun yolu ile öğrenme, Reggio Emilia yaklaşımı gibi birçok konuda eğitim aldı. Math Their Way ve GEMS (Great Explorations in Math and Science) konularının müfredata adapte edilmesi ve uygulanması konusunda çalışmalarda bulunup çeşitli konferanslarda bu konuda eğitimler verdi. Özel Okullar Birliği Okul Öncesi Komisyon üyeliği yapmaktadır. Evli ve iki çocuk annesi, UNICEF gönüllüsüdür. Kickboks, tiyatro ve seyahat ilgi alanları arasındadır.

Nilay Yıldırım – İlkokul Müdürü

Nilay Yıldırım 1981 yılında İstanbul’da doğmuştur.  Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden 2004 yılında mezun olmuştur. “Eğitim Yönetimi, Teftişi ve Planlaması” bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. 15 yıllık öğretmenlik deneyimine sahiptir. ENKA İlkokulunda 12 yıl sınıf öğretmenliği yapmıştır. 2018 yılında okul müdürü olmuştur.

Öğretmenlik kariyerinde; farklılaştırılmış eğitim ile eğitim teknolojilerine odaklanmış ve bu alanda birçok sertifikaya sahip olmuştur. Ülkemizde ve yurtdışında çeşitli PYP çalıştaylarına katılmıştır. Bunlara ek olarak, okulumuzdaki Kaliforniya Universitesi, Berkeley, Lawrence Bilim Alanı tarafından geliştirilen “Matematik ve Fende Büyük Buluşlar” (GEMS) kılavuzlarının çalıştaylarında ve İlkbahar Öğretmenler Konferansı gibi etkinliklerde sunumlar gerçekleştirmiştir.  Evlidir ve bir kız çocuğu annesidir. Seyahat etmek ve kitap okumak en büyük ilgi alanlarıdır.

Dr. Özlem Mecit – Ortaokul Müdürü

Dr. Özlem Mecit 1977 yılında Mersin’in Tarsus ilçesinde doğdu. 1999 yılında ODTÜ Eğitim Fakültesi Biyoloji Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Mezuniyetinin ardından aynı fakültenin Orta Öğretim Fen ve Matematik Alanları bölümünde Yüksek Lisans öğrenimini 2001 yılında tamamladı. Aynı bölümde 2006 yılında doktora çalışmalarını bitirdi.

Özlem Mecit 2003 yılında Müdür Yardımcısı olarak çalışmaya başladığı Adapazarı Özel ENKA Okulları’nda 2006-2013 yılları arasında İlkokul ve Ortaokul Müdürü, 2013-2018 yılları arasında İlkokul Müdürü olarak görev yapmıştır. 2014 yılında International Baccalaureate tarafından IBPYP Consultant olmaya hak kazanmıştır. 2015 yılında Apple tarafından Apple Distinguished Educator olarak seçilmiştir. Haziran 2018 tarihinden itibaren İstanbul ENKA Okulları Ortaokul Müdürü olarak görev yapmaktadır. Evli ve 1 çocuk annesidir.

Dr. Selcen Özkaya Seçil – Lise Müdürü

Selcen Özkaya Seçil Eskişehir’de doğdu ve üniversite hayatına başlayana kadar Eskişehir’de yaşadı.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Matematik Bölümü’nden mezun olduktan sonra araştırma asistanı olarak Eğitim Fakültesinde görev aldı ve yine aynı üniversitede Eğitimde Değerlendirme konulu yüksek lisansını tamamladı.

İstanbul’a taşındıktan sonra farklı okullarda Matematik öğretmeni, koordinatör, yönetici ve Akademik işlerden sorumlu genel müdür yardımcısı olarak çalıştı. IB, CIS, TÖZOK ve diğer pek çok organizasyonun çeşitli eğitimlerinde yer aldı ve sertifikalı bir IB MYP eğitmenidir.

Öğretmen eğitimleri ve değerlendirme ilgilendiği konulardandır. Evlidir ve bir çocuğu bulunmaktadır. Sinema, tiyatro ve seyahat ilgi alanları arasındadır.