KAYIT TAKVİMİ

2019-2020

Adapazarı Özel ENKA Okulları; ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere aynı kampüs içerisinde üç okuldan oluşmaktadır. Üç okulun kayıt kabul yönetmelikleri Yönetim Kurulu tarafından ayrı ayrı oluşturulmuştur.

İLKOKUL / ANA SINIFI

Kayıt

Adapazarı Özel ENKA İlkokulu, ana sınıfına (hazırlık sınıfı) 56-68 ay aralığında, 24 kız 24 erkek olmak üzere toplam 48 öğrenci alır.

1. Kesin Kayıt Önceliği Bulunan Başvurular
  • Anne ve babadan herhangi biri veya her ikisi de vefat etmiş çocuklar için 6 kişiye kadar kontenjan ayrılır.
  • ENKA Santralleri Personel Çocukları. Her yıl ana sınıfına alınacak öğrencilerden 13 kişilik kontenjan ENKA Santrallerine ayrılır.
  • ENKA Okulları Personel Çocukları. Adapazarı ENKA Okulları kadrolu çalışanlarının çocukları kesin kayıt hakkına sahiptir.

1. Kayıt Tarihleri
  • Ön kayıtlar okulun web sayfasında ilan edeceği tarih aralığında yapılır.
  • Ön kayıt yaptıran öğrenciler için Noter huzurunda kura çekilerek kesin kayıt listesi oluştururlur.
  • Kayıtlarda kız, erkek öğrenci dağılımına dikkat edilir.
  • Kontenjan dolduğu bilgisi, okul web sayfasında duyurulduktan sonra gelen başvurular dikkate alınmaz.

ORTAOKUL KAYIT KABUL YÖNETMELİĞİ

1. Kesin Kayıt Şartları
  • Adapazarı Özel ENKA Ortaokulu 5. sınıfına Adapazarı Özel ENKA İlkokulu 4. sınıfını bitiren istekli öğrenciler doğrudan kaydedilir.
  • Adapazarı Özel ENKA Okulları kadrolu çalışanlarının çocukları kesin kayıt hakkına sahiptir.
  • Kontenjan açığı durumunda okulumuz “Sınav Komisyonu” nun hazırladığı sınav ile öğrenci alımı yapılmaktadır. Sınav Mart ayında beş ana dersten yapılır.
  • Yapılan sınav sonucuna göre puan sıralaması yapılarak kontenjan 66’e tamamlanır.

1. Kayıt Tarihleri
  • Şubat ayında okul web sayfasından ön kayıt duyuruları yapılır. Ön kaydı bulunmayan öğrenciler sınava giremezler.
  • Kesin kayıtlar Nisan ayında başlar ve kontenjan dolduğunda kapanır.

LİSE

LİSE KAYIT KABUL YÖNETMELİĞİ

1.Kesin Kayıt Şartları

Aşağıdaki şartlardan herhangi birini yerine getiren Adapazarı Özel ENKA Ortaokulundan mezun olmuş öğrenciler kayıt yaptırabilir.

Adapazarı Özel ENKA Ortaokulu’ndan mezun olmuş 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin Fen ve Teknoloji, Matematik ve İngilizce derslerinin yazılı sınav puanlarının ortalaması en az 65 puan ya da LGS sınav sonuçlarına göre Sakarya il başarı sıralamasında 1-2500 aralığında olmalıdır. Ara sınıftan gelen öğrencilerin Fen ve Teknoloji, Matematik ve İngilizce derslerinin yazılı sınav puanlarının ortalaması sadece Adapazarı Özel ENKA Ortaokulu’nda girdikleri sınav notları dikkate alınarak hesaplanacaktır.

Adapazarı Özel ENKA Ortaokulu`ndan yukarıdaki şartları sağlayan öğrencilerin kayıtları yapıldıktan sonra hazırlık sınıfının kontenjanı diğer okullardan mezun olan öğrencilerle tamamlanır. Bu öğrencilerden LGS sınav sonuçlarına göre Sakarya il başarısında 1-1000 aralığında olanların ön kayıtları alındıktan sonra öğrenciler arasında yapılacak puan sıralamasına göre kontenjan 60’a tamamlanır.

Yönetim Kurulunun aldığı karar gereği 2017-2018 yılı itibariyle, ortaokulda sanat/spor dalında, ulusal/uluslararası yarışmalarda ilk 3’e girmiş veya milli takıma seçilmiş, okulumuza kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin LGS başarı puanının üzerine 10 puan eklenir.

Lise 10. ve 11. sınıf düzeylerinde kontenjan olması durumunda, girdiği lise giriş sınav sonucu dikkate alınarak sıralama yapılır ve kayıt alınır.

Öğrenciler, ortaokul eğitim ve öğretimleri süresince herhangi bir olumsuz davranışları nedeniyle uyarı ve kınama almışlarsa, bu durum lise ön kayıt işlemlerinde göz önünde bulundurulur.

Yönetim Kurulu, Lise Kayıt Kabul Şartnamesinde alacağı karar doğrultusunda değişiklik yapma hakkını saklı tutar.

2.Kayıt Tarihleri

Temmuz ayında okul web sayfasından ön kayıt duyuruları yapılır. Ön kaydı bulunmayan öğrenciler kesin kayıt hakkı elde edemezler.

Kesin kayıtlar ağustos ayında başlar ve kontenjan dolduğunda kapanır.

DİĞER

• Kesin kayıtlar ilgili okul müdürlükleri ve muhasebe birimlerinde yapılır.
  • Adapazarı Özel ENKA Okulları ara sınıflarına öğrenci alımı yapılmamaktadır.
  • Adapazarı ENKA Okulları Öğrenci Kayıt-Kabul Yönetmeliği, Yönetim Kurulunun oy birliği kararı ile değiştirilebilir.
  • Yönetim Kurulu Adapazarı Özel ENKA Okulları kayıt kabul yönetmeliğinde alacağı kararlar doğrultusunda değişiklik yapma hakkını saklı tutar.