
Okulumuzda yürütülen bilim, proje çalışmaları meyvelerini vermeye devam ediyor. 12. Sınıf öğrencilerimiz Arda Şen ve İbrahim Emre Erden’in birlikte hazırladıkları makale, akademik yayın dünyasında Q1 indeksinde yer alan, 4.4 etki değerine sahip Sage Publication grubuna ait Digital Health dergisinde yayınlandı.
Arda ve Emre, hastaların semptom ve tıbbi geçmişlerini sorgulayan, elektronik sağlık kayıtlarını işleyerek bir otomasyona çeviren ve daha isabetli sonuçlara ulaşabilecek algoritma geliştirerek bu konuda oluşturulacak bir yapay zekaya öncülük ettiler. Öğrencilerimizin “The impact of automatic history-taking software on data quality in the cardiology outpatient clinic: Retrospective observational study” isimli çalışması, alanında öncü akademisyenlerden oluşan hakem heyetinin kontrollerinden geçerek Sage Publication grubuna ait Digital Health dergisinde yayınlanmaya hak kazandı. Dergi, alanında dünyanın en prestijli etki değerine sahip Q1 kategorisinde yer almaktadır.
Bu çalışma, geleneksel hekim öncülüğünde öykü alma yöntemlerine kıyasla daha kapsamlı, düzenli ve doğru hasta bilgileri sağlayan AACE formları ile klinik iş akışlarını optimize ederek kardiyoloji muayenelerinin kalitesini ve verimliliğini artırmayı amaçlamaktadır.
Öğrencilerimizin daha önce TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına başvurdukları bu çalışma, yarışma jürisi tarafından elenmiş, bölge sergisine değer bulunmamıştı.
Öğrencilerimizi başarılarından dolayı tebrik ediyoruz.
Makaleye aşağıdaki bağlantıdan erişebilirsiniz.